Diş Tedavisi

Diş Tedavisi Faydaları

Diş tedavisi, diş sağlığını korumak, dişlerdeki problemleri gidermek ve ağız sağlığını iyileştirmek için yapılan tıbbi müdahalelerin genel adıdır. Bu tedaviler, dişlerin temizlenmesi, çürüklerin onarılması, dişlerin düzeltilmesi ve diğer ağız ve diş problemlerinin çözülmesini içerebilir.
Diş Tedavisi - Diş Doktoru
Diş Tedavisi - Diş Doktoru

İşte yaygın diş tedavilerinden bazıları:

Dolgu: Çürümüş dişlerin temizlenip, oyukların doldurulması için kullanılır. Genellikle amalgam (gümüş renkli), kompozit (diş renginde) veya seramik malzemeler kullanılır.

Kanal Tedavisi (Endodonti): Dişin içindeki iltihaplanmış veya çürümüş doku çıkarılarak, kök kanallarının temizlenmesi ve doldurulması işlemidir.

Diş çekimi: Tedavi edilemeyen veya dişlerin fazlalığı nedeniyle çekilmesi gereken dişler için yapılır.

Diş temizliği ve diş taşı temizliği (Profesyonel diş temizliği): Diş plağı ve tartarın dişlerden temizlenmesi için yapılan rutin bir tedavidir.

Diş protezleri: Eksik dişlerin yerine takılan protezlerdir. Total protez (tam protez) veya parçalı protezler olarak uygulanabilirler.

Ortodontik tedavi: Dişlerin düzeltilmesi ve çene yapısının düzenlenmesi için kullanılan apareyler ve tekniklerdir.

Diş implantları: Eksik dişlerin yerine titanyum implantlar kullanılarak yapılır. Üzerine porselen diş kaplama uygulanır.

Estetik diş hekimliği: Dişlerin estetik görünümünü iyileştirmek için uygulanan yöntemlerdir. Beyazlatma, porselen kaplama gibi tedavileri içerir.

Periodontal tedavi: Diş eti hastalıklarının tedavisi için kullanılan yöntemlerdir.

Diş tedavileri, diş hekimleri tarafından yapılır ve düzenli olarak diş hekimine gitmek, ağız ve diş sağlığını korumak için önemlidir. Ayrıca, sağlıklı bir diş hijyenine dikkat etmek, düzenli diş fırçalama, diş ipi kullanımı ve düzenli diş kontrolü gibi alışkanlıklar da diş sağlığını korumak için önemlidir.

1 Yorumlar

  1. Diş implantları: Eksik dişlerin yerine titanyum implantlar kullanılarak yapılır. Üzerine porselen diş kaplama uygulanır.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski